runningM-am nascut in frumoasa noastra tara, Romania! Chiar la tara, parca mai aproape de Natura!

Am urmat si absolvit cursurile facultatii de Calculatoare, apoi m-am casatorit si am decis sa emigram in Canada in 2000.

Am inceput aici o viata noua, cu stresurile si grijile de inceput a noilor emigranti intr-o tara straina. Am reusit destul de repede sa gasim locuri de munca bune asa ca am inceput sa ne gandim la copii... si avem acum cei mai frumosi si perfecti doi copii, asa cum fiecare parinte ii vede pe ai sai :) ... Dar abia aici incepe povestea noastra...     

Fiica mea a inceput sa aiba probleme de sanatate - Astm si allergii la ‘mucegai de exterior’ si la ‘ragweed’, polenul unei plante de toamna. Cand medicul specialist mi-a confirmat ca are astm am simtit ca toata lumea se prabuseste peste mine. Am plans disperata cateva saptamani si am fost ‘la pamant’ stiind ca medicina conventionala nu are nimic de oferit in aceste cazuri, doar sa controleze boala cu speranta ca va creste si ii va ‘trece’ de la sine, dar cu sanse foarte mari de a se reintoarce mai tarziu cand va fi un adult, ceea ce nu m-a multumit deloc.  Am fost foarte deprimata dar optimismul meu innascut m-a facut sa continuu sa caut o solutie, sa nu renunt! “Trebuie sa fie ceva!” Nu puteam sa ma gandesc la propriul meu copil folosind acel ‘blestemat-drag’ spray (il uram si iubeam in acelasi timp pentru ca nu putea fi fara el) pentru toata viata sau pana cand va creste din ‘probleme’, stiind deasemenea de efectele adverse pe care le au steroizii.

Efectul paleativ oferit the medicina clasica era pentru mine total ilogic, de neconceput si clar nu destul ca sa ma linisteasca! Pentru mine efectul paleativ nu era altceva decat, ca sa folosesc o comparatie, desurubarea unui bec care ne arata supraincalzirea motorului la o masina, in loc de a merge direct la cauza problemei. Nimic mai mult!
Am inceput sa ma uit si sa caut raspunsuri peste tot, incepand cu Internetul, petrecand multe ore in cautari pentru o solutie mai buna pentru copilul meu. Am cautat incepand de la cele mai avansate cercetari in medicina clasica alopata pana la cea neconventionala, alternativa si pana la cele mai primitive tratamente naturale in diferite parti ale lumii, bineinteles toate filtrate prin mintea noastra. Oricum, tot ce am incercat nu a functionat pana la punctul de a rezolva problema de sanatate, de a actiona asupra cauzei problemei, oricare ar fi fost ea.

Intr-o zi binecuvantata, am ajuns sa citesc despre Homeopatie. Stiam despre homeopatie de multi ani si foloseam cu succes unele remedii pentru raceli inca din tara, dar nu i-am dat niciodata pana acum destula atentie. Citind mai mult despre asta si descoperind-o mai mult, totul imi  parea foarte logic: cauta in principal sa adreseze cauza bolii, lua in consideratie mostenirea genetica a pacientului, era naturala si normala corpului uman, lucra cu doze minime, interactiona cu blandete cu organismul uman si ... putea sa fie si efectiva?! Nu era decat o singura cale sa aflu, dupa cum un faimost si influent clasic homeopat, Kent, a spus: “Nu trebuie sa crezi, doar incearca!”. Acum pot sa spun: “Da, lucreaza! Homeopatia e eficienta!”. Am avut intotdeauna o minte deschisa si am convingerea ca suntem mai mult decat carne si oase, pentru ca avem sentimente, putem sa fim foarte simpatetici cu semenii nostri, suntem in cautare de D-zeu pentru ca sufletul nostru are nevoie de El, suferim, unii pot sa aibe premonitii sau alte capacitati extrasenzoriale de comunicare ca si telepatia sau altele - si nimic din toate astea nu pot fi explicate de stiinta. Suntem noi atunci numai carne si oase?!

Am gasit un doctor homeopat despre care auzisem ca ar avea rezultate,  si am inceput cu fiica mea un tratament homeopat. Am avut ceva rezultate dar destul de slabe si am avut sentimentul ca tratamentul nu merge bine pentru ca doctorul schimba remediile destul de des si aveam agravari destul de mari dupa fiecare remediu sau doza, care consta in 10 bilute mici, de trei ori pe zi, o singura zi. Asa ca am inceput sa citesc mai mult sa vad ce se intampla de fapt, am inceput sa citesc clasicii homeopatiei ca si Hahnemann - cel care intr-o viata de om a descoperit, a pus bazele si a dezvoltata aceasta minunata arta - Homeopatia -, Kent, Boenninghausen si altii si am gasit ca sunt legi si principii in Homeopatie care trebuie sa fie respectate si nu erau respectate in cazul nostru. Mai tarziu am aflat ca cei mai multi homeopati lucreaza in felul asta practicand de fapt o “homeopatie moderna”, simplificata care are de fapt putine in comun cu homeopatia clasica, cea adevarata, bazata pe doze minime, individualizare, teoria genetica, istoria de sanatate a familiei... Citind toate aceste carti ale clasicilor am fost total captivata de frumusetea si naturaletea cu care homeopatia mi se prezenta si desfasura in fata si aveam dinnou acel sentiment de cautare neobosita de a descoperi mai mult si mai mult, acea insatietate de a citi pe care de obicei o avem la adolescenta. Homeopatia a reusit sa-mi trezeasca dinnou acel minunat sentiment, sa ma captiveze si sa-mi trezeasca interesul in asa masura ca am decis sa-mi continuu educatia in directia asta. Nu pot sa spun ca a fost o decizie usoara dar a fost cu siguranta cea mai buna decizie din viata mea, decizia de-a ajuta pe cel de langa mine!

Curand am aflat ca cele mai multe scoli predau o homeopatie moderna, de care ma ‘lovisem’ deja si stiam ce poate sa ofere, si nu invatau studentii cea mai eficienta metoda de a practica Homeopatia, bazata  pe cea mai avansata methoda a lui Hahnemann pe care a dezvoltat-o in ultimii 12-15 ani de viata. Hahnemann a pus bazele homeopatiei si pe parcursul intregii lui vieti a cautat sa perfectioneze si sa o imbunatateasca astfel incat la sfarsitul vietii, odata cu ultimelele lui descoperiri prezentate in a 6-a editie a “The Organon of Medicine” a putut sa afirme ca aceasta era cea mai perfecta methoda de tratament homeopat :  “rapid, gentle and permanent cure”.
Dar viata si activitatea sa a fost un lung sir de evenimente si conjuncturi neplacute asa ca ultima sa carte nu a putut fi publicata decat 80 de ani mai tarziu, timp in care activitatea homeopatica era deja bine stabilita pe cea de-a 4-a editie a “The Organon of Medicine”. La ora actuala, marea majoritate a homeopatilor din intreaga lume inca practica conform editiei a 4-a, o alta parte practica o homeopatie moderna modificata din editia a 4-a si un foarte mic numar de homeopati practica conform ultimei metode a lui Hahnemann descrisa in Organon 6 si care este cea mai avansata si mai perfectata metoda a sa. Asta era ce cautam si ce doream sa studiez!

Dupa cautari si recomandari am ajuns in sfarsit sa aflu despre Dr. David Little si Dr. Luc De Schepper, amandoi considerati doi dintre cei mai buni homeopati contemporani, cu publicatii, carti si prelegeri in toata lumea in homeopatie clasica, si cu peste 30 de ani de activitate homeopatica. Acesti doi minunati doctori sunt activ implicati in raspandirea Homeopatiei Clasice in lume, inclusiv in cercurile homeopatiei moderne, in forma ei cea mai avansata si cea mai eficienta, in doza minima, in solutie medicinala si procedurile specifice de conducere a cazurilor, asa cum Hahnemann le-a dezvoltat in ultimii 15 ani de studii, experimentari  si cercetari.

Avand oportunitatea sa studiez sub supravegherea si indrumarea lor a fost o sansa minunata si cel mai bun lucru la care putea sa aspire cineva interesat in Homeopatie. Multumesc la Dumnezeu ca m-a ghidat pe drumul bun!

Desigur aceasta a fost solutia problemelor de sanatate a fiicei mele iar eu mi-am regasit pacea interioara, pentru ca nu mi-am pierdut speranta si n-am oprit cautarile pana cand n-am gasit ce a fost mai bun pentru sanatatea copilului meu, multumesc la D-zeu! Si, desigur, Homeopatia mi-a schimbat viata! E posibil sa o schimbe si pe a ta!

Yours in Health,

Livia Tiba - Classical Homeopath


Copyright © thegentlecure.com  - 2010. All rights reserved.           Disclaimer