De ce ar trebui cineva sa aleaga Homeopatia?
de Livia Tiba, Homeopat Clasic

Homeopatia este o medicina a intregului organism. Din punct de vedere homeopatic aproape nu exista boala care este doar locala, fara sa afecteze intregul organism. O fractura, de exemplu, care poate fi considerata locala per se, ne va afecta nu numai fizic, avand deasemenea un impact asupra  psihicului nostru. Mintea si emotiile noastre sunt afectate, si sentimente de frica, ingrijorare, suparare sau depresie pot sa apara. Multi oameni pot sa fie foarte afectati de un asemenea eveniment, iar evolutia sanatatatii lor sa fie influentata pe timp nelimitat.

Traume puternice, fizice sau emotionale, pot sa afecteze foarte profound sanatatea noastra viitoare si o boala cronica poate sa se instaleze lent, ca expresie a unei dereglari interioare a organismului. Traume fizice sau emotionale puternice pot sa fie: o interventie chirurgicala, un accident, un divort, pierderea celor dragi sau dragoste neimplinita, etc. Toate acestea pot crea o dereglare la nivelul cel mai adanc si pot sa constituie cauza unei boli.

Pe langa evenimetele din viata noastra si felul in care traim, am venit in aceasta lume cu mostenirea noastra genetica care ne va da o predispozitie spre anumite boli. Depinzand de constitutia si temperamentul nostru, vitalitatea noastra poate si ea sa varieze de la o vitalitate foarte scazuta la una ridicata. Inca de foarte tineri, unii dintre noi sunt, mai mult decat altii, susceptibili la multe dureri de gat, amigdalite, infectii de ureche, alergii, eczeme, infectii virale sau bacteriale, etc., ca rezultat al predispozitiei si a vitalitatii mostenite.

In plus la toate acestea, mediul nostru inconjurator adauga si mai mult stres corpului nostru prin apa, aer si alimente poluate, dieta gresita, un stil de viata abuziv sau excesiv, conditii climatice si temperatura necorespunzatoare, conditii de viata improprii, nenaturale corpului uman.

Corpul nostru incearca sa se adapteze si sa reziste la toate formele de stres si la efectele lor asupra organismului, raspunzand cu o actiune instinctiva si unitara  numita sindrom de adaptare generala.

In primul stagiu, stagiul de alarma, organismul incearca instinctiv sa elimine efectele agresiunii prin energie defensiva si prin activitate biologica crescuta. Daca are succes, organismul se reintoarce la starea de sanatate.

Aceast stagiu produce semne si simptome in planul mental si fizic. Reactiile mentale pot sa fie: atacuri de panica, dorinta de a fugi de realitate si de a se ascunde, inabilitate de concentrare, iluzii, oboseala accentuata, etc. Simptomele fizice pot sa fie: febra, stari de caldura, inflamatie, durere, sangerare, diaree, slabiciune accentuata, etc.

Al doilea stagiu este cel de adaptare si rezistenta. Aici, organismul face mari eforturi sa mentina un echilibru relativ si consuma cantitati mari de energie constitutionala pentru a mentine o sanatate relativa. Sistemul imunitar isi accelereaza activitatea si produce mai multi anticorpi, dar cum acolo inca nu exista o tinta clara de distrus, cateodata ei pot sa cauzeze boli autoimunitare. La acest moment, persoana nu se simte bine dar testele medicale conventionale de laborator nu pot inca sa gaseasca nimic anormal.   

Aceasta suferinta poate sa dureze ani inainte ca boala sa devina patologica si sa apara distrugeri structurale la nivel de organe, asta depinzand de vitalitatea persoanei respective. Simptomele mentale sunt similare cu cele ale primului stagiu dar mult mai cronice in natura lor: comportament impulsiv, instabilitate emotionala, inabilitate de concentrare, oboseala accentuata, sentiment de irealitate, insomnie, etc.

Simptomele fizice sunt inca la nivel functional dar in timp vor deveni patologice si distructive: dureri de cap, ameteli, dureri neuralgice, dificultate in respiratie, etc.

In acest punct, orice stres in plus ca si o infectie acuta sau un stress emotional, poate sa submineze organismul si sa-l aduca in ultimul stagiu, stagiul de epuizare

Stagiul de epuizare este ultima incercare a fortei noastre vitale de a elimina influentele negative prin reactiile ei instinctive de aparare. Daca nu are succes, organismul pierde controlul asupra propriilor lui sisteme, iar puternicele dereglari nervoase si hormonale vor aduce diverse boli, in functie de mostenirea constitutionala si de factorii de stres implicati. Aceste boli pot fi: atac de cord, boli de inima, tensiune arteriala, arterioscleroza, colesterol ridicat (hipercolesterolemie), sindrom nefritic, ulcer, defecte genetice, imunodeficienta, etc. Cateva simptome mentale sunt: comportament nevrotic, psihoze, comportament impulsiv, fobii, etc.

Aceste trei stagii se gasesc in evolutia tuturor bolilor cronice.

Homeopatia are o intelegere profunda a organismului si a naturii bolilor sale, in ce priveste cauzele, procesele, evolutia si efectele lor asupra organismului. In homeopatie, organismul nostru este vazut ca un intreg, manifestandu-se pe trei nivele interdependente: constiinta noastra spirituala, forta vitala instinctiva - care mentine sanatatea si lupta impotriva bolilor - si corpul fizic

Prin Homeopatie si remediile ei dinamic diluate, putem sa atingem cea mai interioara parte a corpului nostru si sa actioneze curativ exact acolo unde dezechilibrul are loc prima data, stimuland forta vitala instinctiva sa aplice actiuni corective.

Homeopatia actioneaza asupra cauzei bolii, elimina predispozitia genetica si creste vitalitatea organismului. Un tratament corect constitutional, dat pana la varsta de 5 ani, poate sa preintampine multe boli si sa ofere sanatate si vitalitate mai crescuta pentru toata viata.

In boli cronice deja instalate, homeopatia are capacitatea de a reversa progresul bolii si a reinstaura sanatatea in multe boli cronice, acolo unde patologia nu este extreme de avansata. Chiar si in acele cazuri avansate, homeopatia poate sa actioneze foarte efectiv ca si paleativ si sa creasca calitatea vietii.

Cele mai bune si rapide vindecari se obtin in boli functionale, unde patologia nu este inca instalata si corpul are inca destula vitalitate sa lupte cu boala. Daca tratamentul nu a inceput in copilarie prin eliminarea predispozitiilor genetice, in stagiul de boli functionale se poate inca atinge o stare buna de sanatate, oprind patologia si crescand vitalitatea organismului. Nu asteptati pana cand boli patologice avansate se instaureaza!

Pe langa toate acestea, homeopatia este foarte protectiva cu organismul cand este aplicata conform principiilor sale. Utilizeaza remedii naturale din regnul vegetal, animal sau mineral si este intotdeauna adaptata nevoii corpului.
Tratamentul homeopat nu este costisitor. Desi sunt taxe pentru consultatia initiala si pe parcursul tratamentului, costul total va fi mult mai mic decat dozele zilnice de medicamente conventionale prescrise pentru controlul bolii, pe tot parcursul vietii, ne mai tinand cont de efectele secundare negative asupra organismului pe care le are medicatia conventionala. Homeopatia are capacitatea de a eradica boala si de a oferi o vitalitate crescuta si o stare de bine pe drumul spre sanatate.

 


Copyright © thegentlecure.com  - 2010. All rights reserved.           Disclaimer